Biografie & CV

Biografie – Juni 2021

Curriculum Vitae Theatralis – Juni 2021

Haar passie voor film en theater ontdekte Mehrnoush in Groningen, waar zij geneeskunde studeerde. Zij volgde in Groningen acteerlessen op de theateropleiding van Machteld Hauer, en danste klassiek ballet, moderne dans, jazz en Latin.

Hierna besloot ze de wereld verder te verkennen. Ze vertrok naar Amsterdam om te werken als arts en de parttime kleinkunstopleiding Selma Susanna te doen. Ook gaf ze dansles en volgde zanglessen bij Margot Giselle. Haar acteerhonger was nog niet helemaal gestild en Mehrnoush deed auditie voor de toneelschool. Ze ging naar de Toneelacademie Maastricht.

Tijdens haar acteursopleiding viel Mehrnoush op door haar transformatievermogen en haar brede bereik aan skills: naast acteren ook zang, dans en schrijven. Ze schreef een eigen muzikale conference in samenwerking met pianist-arrangeur Bart Rademakers, waarmee zij optrad in het Vrijthof Theater te Maastricht en op Het Magneet Festival te Amsterdam.

Voorjaar 2012, in haar tweede schooljaar, kreeg Mehrnoush haar eerste rol buiten school. Zij speelde Naheed in de tv-serie Gerede Twijfel. Deze eerste professionele ervaring met camera-acteren kreeg al snel vervolg. Najaar 2012 maakte Mehrnoush haar filmdebuut in de NTR Kort film De Maan van Anouar onder regie van Michiel van Jaarsveld. Deze film verscheen in 2013 en won de Juryprijs op het TIFF International Film Festival in Toronto.

Theaterseizoen 2013 – 2014 speelde Mehrnoush bij Toneelgroep Maastricht in De goede mens van Sezuan, en bij Matzer & Bos Theaterproducties in een toneelbewerking van Gejaagd door de Wind. Voor haar rollen in deze laatste productie ontving zij een eervolle recensie in het NRC Handelsblad voor haar “transformatiekunst, humor en muzikaliteit”.

In juli 2014 behaalde Mehrnoush haar Bachelor Acteren aan de Toneelacademie Maastricht. Ze studeerde af met haar zelfgemaakte, Engelstalige afstudeersolo ‘4 Voices’, waarin zij vier karakters speelde met contrasterende meningen over het thema etnische stereotypering. Sindsdien is Mehrnoush te zien geweest in meerdere films, tv-series en theaterproducties.