Theater

Hoofdrol in Dijkdrift – Zomer 2016 op Oerol en Karavaan

Dijkdrift wordt een ‘oerse’, zintuiglijke locatievoorstelling over een afgesloten gemeenschap. Zoals dieren, gestrand op een afgelegen eiland, kunnen evolueren tot vreemde, nieuwe soorten, zo hebben deze eilandbewoners zich gedurende vele decennia ontwikkeld tot een eigenaardig slag mensen, met vreemdvormige lijven en merkwaardige gebruiken. Hun taal is een mengeling van archaïsch Nederlands, dialect en Latijn. De muziek van hun ritueel is een verwrongen versie van de Mariavespers van Claudio Monteverdi. Waar dit ritueel aanvankelijk nog rust en regelmaat brengt, zal het aan het einde van de voorstelling ontaarden in dionysisch geweld.

 

Hoofdrol “La Femina”. Kijk hier voor meer informatie over deze voorstelling en de toerdata.